Friday, 11 November 2011

Isteri Bunuh Suami Dan Makan DagingnyaLos Angeles 09/10/2011 - Seorang bekas model berasal dari Mesir, Omaima Nelson yang berimigrasi ke Amerika Syarikat dijatuhi hukuman 27 tahun penjara. Nelson harus tidur di balik jeriji besi kerana telah membunuh suaminya William Nelson (56) pada tahun 1991 yang lalu


Setelah menjalani hukumannya beberapa tahun, Rabu (5/10/2011) waktu setempat, Omaima akan bebas bersyarat. Namun pembebasan ditolak keras kerana menganggap Omaima masih cukup berbahaya dengan sederetan kes kekerasan yang dia lakukan.


Seorang jaksa senior, J. Randolph Pawloski mengatakan, tak hanya kes kerana membunuh suaminya, Nelson juga beberapa kali terlibat pertikaian di dalam penjara. Menurutnya, Nelson sempat menggigit payudara seorang petugas yang berjaga.
jangka masa yang lebih lama," kata Mr Pawloski seperti dimuat dalam Los Angeles Times yang dikutip news.com.au.


Entah persoalan apa yang terjadi antara keduanya sehingga Nelson tak hanya tergamak membunuh suaminya tapi juga memakan daging-daging sang suami. William yang dibunuh di apartmen mereka di kawasan Costa Mesa, California, setelah tak sedarkan diri, lantas tubuhnya dipotong-potong kemudian bahagian tubuh tersebut dimasak untuk menjadi hidangan bagi Omaima.


Dalam suatu penyiasatan, Nelson juga mengaku telah mencelupkan bahagian tubuh suaminya ke dalam campuran masakan saus barbeque, dan memakan daging suaminya.


Selama proses pengahakiman pembunuhan itu berlangsung, Nelson selalu mengaku tindakanya itu kerana sering mendapat perlakuan kasar dalam rumah tangga.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...